Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

13 Soal (PG) Simple Future Tense & Jawaban

Soal Pilihan Ganda Simple Future Tense 

1. The sun ____________ tomorrow, so we can go to the beach.
A) shines
B) shone
C) will shine
D) shining

Jawaban: 
C) will shine


2. What ____________ you do if you win the lottery?
A) will
B) do
C) does
D) did

Jawaban: 
B) do


3. They ____________ us about their decision next week.
A) will tell
B) are telling
C) tells
D) tell

Jawaban: 
A) will tell


4. I hope you ____________ the party on Saturday.
A) enjoying
B) will enjoy
C) enjoyed
D) enjoy

Jawaban: 
B) will enjoy


5. She said she ____________ the exam at the end of the month.
A) passing
B) will pass
C) passed
D) pass

Jawaban: 
B) will pass


6. We ____________ to the new restaurant in town tonight.
A) go
B) going
C) goes
D) will go

Jawaban: 
D) will go


7. By the time they arrive, I ____________ dinner.
A) cooked
B) will cook
C) am cooking
D) will have cooked

Jawaban: 
D) will have cooked


8. What ____________ you do if you get a promotion?
A) will
B) do
C) does
D) did

Jawaban: 
B) do


9. They promised that they ____________ on time.
A) arrives
B) will arrive
C) arrived
D) arrive

Jawaban: 
B) will arrive


10.She said she ____________ her passport for the trip.
A) lost
B) losing
C) will lose
D) loses

Jawaban: 
C) will lose


11. By the time he finishes the project, he ____________ for eight hours.
A) worked
B) will work
C) is working
D) will have worked

Jawaban: 
D) will have worked


12. What ____________ you do tomorrow morning?
A) do
B) will do
C) does
D) did

Jawaban: 
B) will do


13. He ____________ the news on TV tonight.
A) watch
B) watches
C) will watch
D) watched

Jawaban: 
C) will watch